Festivalul minorităților - Casa de Cultura Sulina

Casa de Cultură Sulina
Du-te la conținut

Festivalul minorităților

Evenimente > Festivaluri
Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“
Afiș festival minorități 2018
   Referindu-se la structura pe naționalități a orașului Sulina, îl cităm pe marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu, care remarca: „Cine nu s-a oprit la malul Dunarii? Toate limbile pământului au sunat aici“.
   Organizată pentru prima oară în anul 2001, aceasta manifestare și-a propus să descopere și să promoveze tineri interpreți și ansambluri, aducând în acest fel o contribuție la perpetuarea în timp a tradițiilor specifice fiecărei minorități.
   Și iată, scopul a fost atins: interpreți, ansambluri de dansuri populare și grupuri vocale evoluând anual pe scena festivalului, au dovedit publicului dragostea pentru tradiție.
  Desfășurat într-o locație exemplu a conviețuirii multor etnii de-a lungul timpului, Festivalul Concurs al Minorităților Naționale „Serbările Deltei“ - Sulina 2018 și-a împlinit majoratul odată cu desfășurarea celei de-a XVIII-a ediții.
  Manifestare în cadrul salbei de acțiuni artistice ce acoperă sezonul de vară, Festivalul Minorităților Naționale "Serbările Deltei" adună laolaltă ruși, lipoveni, ucraineni, germani, turci, rromi, maghiari sau greci, sosiți din diverse localități, cu toții întrecându-se în plan artistic, spre mândria etniilor din care provin.
  Un element specific acestui festival îl constituie „Parada costumelor“, interpreții defilând pe faleza orașului în drumul lor către scena de concurs spre încântarea locuitorilor și a oaspeților localității, cu toții fiind fascinați de bogăția culorilor și diversitatea costumelor tradiționale ce înveselesc faleza orașului la ceas de seară.
  Pentru a ilustra momentele petrecute în compania ansamblurilor participante în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Concurs al Minorităților Naționale „Serbările Deltei“ - Sulina 2018, am inclus în această pagină câteva secvențe din emisiunea „Conviețuiri“ a Televiziunii Române.
Secvențe Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“ - Sulina 2018, prima parte
Secvențe Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei“ - Sulina 2018, partea a doua
Telefon/fax: 0240 543 862
E-mail: culturasulina@yahoo.com
Înapoi la cuprins